…μαγευτικό τοπίο με την απλότητα
της τοπικής φιλοξενίας…

ΤΟΠΙΟ

Kόλπος Γέρας

Τι να πεις για τη Γέρα;  Τα ’πε όλα ο Ποιητής:
 
«… εκεί που, πραγματικά, τα δεσμά του χρόνου λύνονται κι η ίδια η βαρύτητα της γης αισθάνεσαι ν’ αντισταθμίζεται σαν από ισχυρή ουράνια έλξη, έτσι που όλα τα πράγματα ν’ αποχτούν μιαν απίστευτη αλαφράδα και μια επιμηκυντική κατά τα ύψη παραμόρφωση, σαν άλλα νυχτερινά πλάσματα του Θεοτοκόπουλου, είναι, χωρίς αμφιβολία, στον κόλπο της Γέρας.
Ο πλατύς μαλακός δρόμος από κοκκινόχωμα που σε πάει “ απ’ τσ’ γύρ’ ”, όπως λένε οι ντόπιοι, στα πέντε ονομαστά χωριά του αποτελεί ένα είδος προτελευταίο σκαλοπάτι στους απέραντους κλιμακωτούς ελαιώνες που ζώνουν απ’ όλες τις πλευρές και πλαισιώνουν το αναστραμμένο, το γιγάντιο, το ψιλοδουλεμένο στο ασήμι, το θριαμβευτικό κάτοπτρο της στρογγυλής αυτής θαλάσσης….»
 Οδυσσέας Ελύτης
 
Ο κόλπος Γέρας, με επιφάνεια 42τ. χλμ. έχει πολύ στενό στόμιο, και όχι τελείως ευθύγραμμο με αποτέλεσμα όποιος πλέει στο εσωτερικό του έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται μέσα σε μια λίμνη. Ο βυθός του αποτελείται από λεπτά φύκια και μεγάλη συγκέντρωση πλαγκτού και είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα νόστιμα οστρακοειδή που έχει…τα νερά του είναι δροσερά αν και «κλειστός» και καθαρά καθώς παρακολουθούνται τα τελευταία χρόνια με τακτικές καταγεγραμμένες δειγματολειψιές. 
 

Παραλία

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τα νερά του κόλπου και τη μικρή παραλία που έχει διαμορφωθεί ακριβώς μπροστά στις εγκαταστάσεις των Λουτρών, συνδυάζοντας έτσι τα «ζεστά» και τα «κρύα» μαζί, επωφελούμενος των ευεργετικών ιδιοτήτων αυτής της εναλλαγής ή και μόνο την ήσυχη μικρή παραλία -διακριτικά οργανωμένη- με μια απλή βουτιά στη θάλασσα !

 Sun Deck

 
Μια άνετη εξοπλισμένη ταράτσα ανοίγεται με θέα τον κόλπο, στην οροφή των παραδοσιακών δεξαμενών…ιδανική για χαλάρωση, ηλιοθεραπεία, ένα καφέ, αναψυκτικό ή snack…ένα απολαυστικό cocktail ή mocktail  στη δύση του ηλίου που χρωματίζει τον κόλπο με όλες τις αποχρώσεις του ουρανού !
 
Ιδανικό σημείο για τη συνέχεια της χαλάρωσης από τα Λουτρά αλλά και για ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα!